Przedszkole Samorządowe nr 19 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 6 =

DRODZY RODZICE

         NASZE PRZEDSZKOLE POSIADA PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ABY DANIA DLA NASZYCH DZIECI BYŁY BARDZIEJ RÓŻNORODNE ALE PRZEDE WSZYSTKIM JESZCZE BARDZIEJ ZDROWSZE.
DLATEGO DRODZY RODZICE NIE DZIWCIE SIĘ JEŚLI W JADŁOSPISIE ZOBACZYCIE NP.FRYTKI TAK UWIELBIANE PRZEZ DZIECI. BĘDĄ ONE PIECZONE W PIECU BEZ TŁUSZCZU. KOTLETY, RYBY, KASZE ,RYŻ RÓWNIEŻ  PIECZONE,PAROWANE               W PIECU         


ZDJĘCIA NIEKTÓRYCH POSIŁKÓW W GALERII PONIŻEJ    
                             
JADŁOSPIS  09.06.2025 - 13.06.2025 r.


PONIEDZIAŁEK: 
ŚNIADANIE: płatki owsiane na mleku, chleb pełnoz. z masłem,                           pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa 
OBIAD: zupa warzywna z makaronem ryżowym , kotlety siekane z fileta                z kurczaka, ziemniaki, mizeria na jogurcie greckim ,kompot
PODWIECZOREK: twarożek waniliowy z truskawkami, biszkopty


WTOREK: 
ŚNIADANIE: kawa na mleku, bułka kajzerka z masłem, szynka gotowana             z kurczaka, sałata, papryka, mięta        
OBIAD: krupnik z ryżu, placki ziemniaczane z gulaszem mięsnym,
ogórek kiszony,kompot
PODWIECZOREK: kakao, bułeczka drożdżowa z kruszonką, banan      


ŚRODA:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, szynka słowiańska,             pomidor, herbata owocowa
OBIAD: zupa ogórkowa z mięsem gotowanym, makaron fusilli z sosem          śmietanowo-truskawkowym, kompot
zestaw warzyw - ogórek zielony, rzodkiewka, papryka
PODWIECZOREK: mleko, chleb rodzinny z masłam, jajko gotowane                          ze szczypiorkiem



CZWARTEK: 
ŚNIADANIE: kulki czekoladowe zbożowe bez cukru na mleku,
chleb pełnoz.z masłem,serek śmietankowy, rzodkiewka, sok owocowy
OBIAD: zupa selerowa z ziemniakami,kiełbaska w sosie pomidorowym             kasza jęczmienna, surówka z młodej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy, arbuz, andruty              


PIĄTEK:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, szynka herbowa,
ogórek zielony, herbata owocowa
OBIAD: zupa fasolowaa z makaronem, ryba, ziemniaki,
mini marchewka na parze, kompot
PODWIECZOREK: serek waniliowy, jabłko, chrupki kukurydziane