Przedszkole Samorządowe nr 19 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 4 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 4 =

DRODZY RODZICE

         NASZE PRZEDSZKOLE POSIADA PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ABY DANIA DLA NASZYCH DZIECI BYŁY BARDZIEJ RÓŻNORODNE ALE PRZEDE WSZYSTKIM JESZCZE BARDZIEJ ZDROWSZE.
DLATEGO DRODZY RODZICE NIE DZIWCIE SIĘ JEŚLI W JADŁOSPISIE ZOBACZYCIE NP.FRYTKI TAK UWIELBIANE PRZEZ DZIECI. BĘDĄ ONE PIECZONE W PIECU BEZ TŁUSZCZU. 
KOTLETY, RYBY, KASZE ,RYŻ RÓWNIEŻ  PIECZONE,PAROWANE W PIECU              
                             


JADŁOSPIS  22.04- 26.04.2024 r.

PONIEDZIAŁEK: 
ŚNIADANIE: kluski lane na mleku, chleb razowy z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, herbata owocowa
OBIAD: zupa pomidorowa z zryżem, kotlecik drobiowy, ziemniaki, mizeria na jogurcie greckim, kompot

PODWIECZOREK: mleko, wafle suche przekładane marmoladą, jabłko

WTOREK: 
ŚNIADANIE: kawa na mleku, bułka kajzerka na ciepło z wędliną i serem żółtym, ketchup, marchewka surowa, sok owocowy
OBIAD: zupa ogórkowa z makaronem i mięsem gotowanym, kluski leniwe okraszone masełkiem i bułką tartą, kompot
              zestaw warzyw - ogórek zielony, rzodkiewka, papryka

PODWIECZOREK: mleko, chleb z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem


ŚRODA:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, polędwica miodowa drobiowa, pomidor, mięta
OBIAD: zupa ziemniaczana z kiełbaską, spaghetti z mięsem i sosem,kompot
PODWIECZOREK: kasza manna z musem truskawkowym, andruty



CZWARTEK:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb pełnoz. z masłem, pasztecik drobiowo-wieprzowy robiony w przedszkolu, papryka, herbata owocowa
OBIAD: zupa z soczewicy czerwonej, polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym, ryż paraboliczny, surówka z ogórka kiszonego,kompot

PODWIECZOREK: kanapki robione samodzielnie przez dzoeci: pieczywo, masło, wędliny , sery ( mozarella, feta, camembert salami, ser żółty, ser biały), jajko gotowane, oliwki, warzyw(pomidorek koktajlowy, sałata, ogórki,rzodkiewka), sok jabłkowy

PIĄTEK:
ŚNIADANIE: kulki czekoladowe bez cukru na mleku, chleb razowy z masłem, szynka herbowa, pomidor, herbata owocowa
OBIAD: krem kalafiorowo-brokułowy z groszkiem ptysiowym, ryba po grecku z ziemniakami,kompot
PODWIECZOREK: kisiel z truskawek, słodzony miodem, biszkopty