Przedszkole Samorządowe nr 19 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 5 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 5 =

DRODZY RODZICE

         NASZE PRZEDSZKOLE POSIADA PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ABY DANIA DLA NASZYCH DZIECI BYŁY BARDZIEJ RÓŻNORODNE ALE PRZEDE WSZYSTKIM JESZCZE BARDZIEJ ZDROWSZE.
DLATEGO DRODZY RODZICE NIE DZIWCIE SIĘ JEŚLI W JADŁOSPISIE ZOBACZYCIE NP.FRYTKI TAK UWIELBIANE PRZEZ DZIECI. BĘDĄ ONE PIECZONE W PIECU BEZ TŁUSZCZU. KOTLETY, RYBY, KASZE ,RYŻ RÓWNIEŻ  PIECZONE,PAROWANE               W PIECU         


ZDJĘCIA NIEKTÓRYCH POSIŁKÓW W GALERII PONIŻEJ    
                             
JADŁOSPIS  19.05.2025 - 23.05.2025 r.


PONIEDZIAŁEK: 
ŚNIADANIE: kasza manna na mleku, chleb pełnoz. z masłem,                               szynka gotowana, ogórek zielony, herbata owocowa 
OBIAD: zupa warzywna z makaronem ryżowym , chrupiące tiftele mięsne            nadziewane serem żółtym,ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy, banan, chrupki kukurydziane czekoladowe


WTOREK: 
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, jajecznica                                        ze szczypiorkiem i kiełbaską, sok owocowy       
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami tłuczonymi, sos mięsny,                          kasza bulgur, ogórek kiszony,kompot
PODWIECZOREK: kakao, jabłko w cieście naleśnikowym posypane cukrem pudrem                    


ŚRODA:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, polędwica drobiowa,             sałata, papryka,herbata owocowa
OBIAD: krupnik z kaszy,leniwe gołąbki z ziemniakami, kompot 
PODWIECZOREK: twarożek waniliowy z truskawkami, biszkopty



CZWARTEK: 
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb pełnoz.z masłem, frankfurterki z pieca,            ketchup, papryka,mięta
OBIAD: zupa pomidorowa z ryżem i mięsem gotowanym, pampuchy z sosem śmietanowo-truskawkowym, 
zestaw warzyw- ogórek zielony, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, kompot
PODWIECZOREK: mleko, chleb rodzinny z masłem, jajko gotowane                            ze szczypiorkiem


PIĄTEK:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, kiełbasa dębowa,
pomidor malinowy, herbata owocowa
OBIAD: zupa z młodej kapusty na mięsie, ryba po grecku z ziemniakami,                kompot
PODWIECZOREK: mleko, wafle suche przekładane marmoladą, arbuz