Przedszkole Samorządowe nr 19 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 9 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 9 =
truskawka

DRODZY RODZICE

         NASZE PRZEDSZKOLE POSIADA PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ABY DANIA DLA NASZYCH DZIECI BYŁY BARDZIEJ RÓŻNORODNE ALE PRZEDE WSZYSTKIM JESZCZE BARDZIEJ ZDROWSZE.
DLATEGO DRODZY RODZICE NIE DZIWCIE SIĘ JEŚLI W JADŁOSPISIE ZOBACZYCIE NP.FRYTKI TAK UWIELBIANE PRZEZ DZIECI. BĘDĄ ONE PIECZONE W PIECU BEZ TŁUSZCZU. KOTLETY, RYBY, KASZE ,RYŻ RÓWNIEŻ  PIECZONE,PAROWANE               W PIECU         


ZDJĘCIA NIEKTÓRYCH POSIŁKÓW W GALERII PONIŻEJ    
                             
JADŁOSPIS  15.09-19.09.2025 r.


PONIEDZIAŁEK: 
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, szynka herbowa ,              ogórek kiszony,herbata owocowa 
OBIAD: zupa pomidorowa z ryżem, kotlety siekane z fileta z kurczaka                      i warzyw,  ziemniaki, mizeria na jogurcie greckim ,kompot
PODWIECZOREK: kasza manna na mleku z musem truskawkowym,
chrupki kukurydziane czekoladowe



WTOREK: 
ŚNIADANIE: kluski lane na mleku, chleb pełnoz. z masłem, serek śmietankowy,
pomidor, sok jabłkowy
OBIAD: zupa brokułowa z ziemniakami i mięsem gotowanym,
naleśniki z dżemem owocowym, kompot
zestaw warzyw - marchewka surowa, papryka, rzodkiewka
PODWIECZOREK: mleko, chleb z maslem, szynka gotowana z kurczaka,
ogórek zielony


ŚRODA:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, schab kruchy,papryka, mięta
OBIAD: zalewajka z kiełbaską i cebulką, kopytka Shrekowe i białe z mięsem
duszonym, ogórek kiszony, kompot
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy, biszkopty


CZWARTEK: 
ŚNIADANIE: mleko, chleb żytni z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem,
sok owocowy
OBIAD: supa z soczewicy czerwonej, polędwiczka wieprzowa w sosie,
kasza gryczana biała, surówka z czerwonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: kakao, ciasto jogurtowe z jabłkami, pieczone w przedszkolu


PIĄTEK:  
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb pełnoz. z masłem,
kiełbaska z cebulką z pieca, ketchup,papryka, herbata owocowa
OBIAD: krem z dyni z groszkiem ptysiowym, ryba, ziemniaki,
mini marchewka na maśle, kompot
PODWIECZOREK: mus owocowy, banan, ciastka maślane

powrót