Przedszkole Samorządowe nr 19 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 2 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 2 =

DRODZY RODZICE

         NASZE PRZEDSZKOLE POSIADA PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ABY DANIA DLA NASZYCH DZIECI BYŁY BARDZIEJ RÓŻNORODNE ALE PRZEDE WSZYSTKIM JESZCZE BARDZIEJ ZDROWSZE.
DLATEGO DRODZY RODZICE NIE DZIWCIE SIĘ JEŚLI W JADŁOSPISIE ZOBACZYCIE NP.FRYTKI TAK UWIELBIANE PRZEZ DZIECI. BĘDĄ ONE PIECZONE W PIECU BEZ TŁUSZCZU. KOTLETY, RYBY, KASZE ,RYŻ RÓWNIEŻ  PIECZONE,PAROWANE               W PIECU         


ZDJĘCIA NIEKTÓRYCH POSIŁKÓW W GALERII PONIŻEJ    
                             
JADŁOSPIS  03.11-07.11.2025 r.


PONIEDZIAŁEK: 
ŚNIADANIE: kawa na mleku,chleb chia z masłem, jajko gotowane
ze szczypiorkiem, herbata owocowa 
OBIAD: krupnik z kaszy, leniwe gołąbkiw sosie z ziemniakami, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane, jabłko



WTOREK: 
ŚNIADANIE: ryż na mleku,chleb pełnoz. z masłem, polędwica sopocka,
pomidor, mięta
OBIAD: zupa ziemniaczana z kiełbaską, pierogi z serem polane śmietanką,kompot
zestaw warzyw - ogórek zielony, rzodkiewka, papryka
PODWIECZOREK: sok owocowy, sandwiche z serem żółtym i wędliną, mandarynka


ŚRODA:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, frankfurterki z pieca,
ketchup,papryka, herbata owocowa
OBIAD: zupa pomidorowa z Minionkami, polędiwczka wieprzowa
w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego                                   i warzyw, kompot
PODWIECZOREK: mleko, ciasto jogurtowe z jabłkami pieczone w przedszkolu


CZWARTEK: 
ŚNIADANIE: mleko, śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
( wędliny, pasztecik pieczony w przedszkolu, jaja gotowane, ser żółty, biały , mozarella, pomidorki koktajlowe, oliwki, ogórek zielony, sałata, pieczywo), sok jabłkowy
OBIAD: zupa ogórkowa z zmięsem gotowanym, placki ziemniaczane
z cukrem,  kompot
PODWIECZOREK: kasza manna z musem truskawkowym, andruty


PIĄTEK:  
ŚNIADANIE: zacierki na mleku, chleb pełnoz. z zmasłem, serek śmietankowy,
rzodkiewka, herbata owocowa
OBIAD: zupa brokułowa z iemniakami, nuggetsy rybne , mieszanka ryżowa
z warzywami, kompot
PODWIECZOREK:  jogurt Jogobella , gruszka, biszkopty