DRODZY RODZICE
NASZE PRZEDSZKOLE POSIADA PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ABY DANIA DLA NASZYCH DZIECI BYŁY BARDZIEJ RÓŻNORODNE ALE PRZEDE WSZYSTKIM JESZCZE BARDZIEJ ZDROWSZE.
DLATEGO DRODZY RODZICE NIE DZIWCIE SIĘ JEŚLI W JADŁOSPISIE ZOBACZYCIE NP.FRYTKI TAK UWIELBIANE PRZEZ DZIECI. BĘDĄ ONE PIECZONE W PIECU BEZ TŁUSZCZU. KOTLETY, RYBY, KASZE ,RYŻ RÓWNIEŻ PIECZONE,PAROWANE W PIECU
ZDJĘCIA NIEKTÓRYCH POSIŁKÓW W GALERII PONIŻEJ
JADŁOSPIS 03.11-07.11.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
ŚNIADANIE: kawa na mleku,chleb chia z masłem, jajko gotowane
ze szczypiorkiem, herbata owocowa
OBIAD: krupnik z kaszy, leniwe gołąbkiw sosie z ziemniakami, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane, jabłko
WTOREK:
ŚNIADANIE: ryż na mleku,chleb pełnoz. z masłem, polędwica sopocka,
pomidor, mięta
OBIAD: zupa ziemniaczana z kiełbaską, pierogi z serem polane śmietanką,kompot
zestaw warzyw - ogórek zielony, rzodkiewka, papryka
PODWIECZOREK: sok owocowy, sandwiche z serem żółtym i wędliną, mandarynka
ŚRODA:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, frankfurterki z pieca,
ketchup,papryka, herbata owocowa
OBIAD: zupa pomidorowa z Minionkami, polędiwczka wieprzowa
w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i warzyw, kompot
PODWIECZOREK: mleko, ciasto jogurtowe z jabłkami pieczone w przedszkolu
CZWARTEK:
ŚNIADANIE: mleko, śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
( wędliny, pasztecik pieczony w przedszkolu, jaja gotowane, ser żółty, biały , mozarella, pomidorki koktajlowe, oliwki, ogórek zielony, sałata, pieczywo), sok jabłkowy
OBIAD: zupa ogórkowa z zmięsem gotowanym, placki ziemniaczane
z cukrem, kompot
PODWIECZOREK: kasza manna z musem truskawkowym, andruty
PIĄTEK:
ŚNIADANIE: zacierki na mleku, chleb pełnoz. z zmasłem, serek śmietankowy,
rzodkiewka, herbata owocowa
OBIAD: zupa brokułowa z iemniakami, nuggetsy rybne , mieszanka ryżowa
z warzywami, kompot
PODWIECZOREK: jogurt Jogobella , gruszka, biszkopty