Przedszkole Samorządowe nr 19 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 9 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 9 =

DRODZY RODZICE

         NASZE PRZEDSZKOLE POSIADA PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ABY DANIA DLA NASZYCH DZIECI BYŁY BARDZIEJ RÓŻNORODNE ALE PRZEDE WSZYSTKIM JESZCZE BARDZIEJ ZDROWSZE.
DLATEGO DRODZY RODZICE NIE DZIWCIE SIĘ JEŚLI W JADŁOSPISIE ZOBACZYCIE NP.FRYTKI TAK UWIELBIANE PRZEZ DZIECI. BĘDĄ ONE PIECZONE W PIECU BEZ TŁUSZCZU. 
KOTLETY, RYBY, KASZE ,RYŻ RÓWNIEŻ  PIECZONE,PAROWANE W PIECU              
                             


JADŁOSPIS  13.01.2025 - 17.01.2025 r.

PONIEDZIAŁEK: 
ŚNIADANIE: mleko, chleb pełnoz. z masłem, twarożek z rzodkiewką, herbata owocowa
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem ryżowym, polędwiczka wieprzowa w sosie, ziemniaki, surówka Colesław, kompot

PODWIECZOREK: mleko, wafle suche przekładane marmoladą, jabłko

WTOREK: 
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane na mleku, chleb pełnoz. z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem
OBIAD: zupa brokułowa z mini klopsikami wieprzowymi, ryż z jabłkami, śmietaną i cynamonem, kompot
              zestaw warzyw - ogórek zielony, rzodkiewka, papryka 

PODWIECZOREK: soczek jabłkowy w kartoniku, sandwiche z serem żółtym i wędliną, ketchup, mandarynka



ŚRODA:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb chia z masłem, pieczona pierś z indyka, pomidor, sałata, mięta
OBIAD:  krupnik z kaszy, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot       
PODWIECZOREK: mleko, bułeczka drożdżowa z kruszonką pieczona w przedszkolu, pomarańcza



CZWARTEK:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb żytni z masłem, frankfurterki z pieca, ketchup, papryka, sok owocowy
OBIAD: krem z warzyw z groszkiem ptysiowym, ryba, pyzy z mięsem okraszone cebulką, ogórek kiszony, kompot        
PODWIECZOREK: twarożek waniliowy z bananem, andruty



PIĄTEK:
ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb rodzinny z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa
OBIAD: zalewajka z kiełbaską , ryba, szyszki,surówka z czerwonej kapusty i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: mus owocowy, biszkopty, gruszka